Uw kind gaat kiezen

De keuze voor een opleiding is niet eenvoudig. Uw kind begint in de derde klas al met het kiezen van een profiel, de keuze voor opleiding wordt echter meestal pas gemaakt in de zesde klas. De tussentijd kan goed worden benut voor het verzamelen van alle nodige informatie om tot een goede studiekeuze te komen: informatie over de studiekiezer zelf, informatie over opleidingen en verschillende universiteiten en/of hogescholen.

Studiekeuzeplein

Op het Studiekeuzeplein kan uw kind verschillende tests doen om tot inzichten te komen. Studiekiezers kunnen hier hun bijvoorbeeld hun motivatie en competenties testen of tips lezen over hoe je het beste kunt kiezen Ook vinden ze hier informatie over studiegebieden en de arbeidsmarkt.


Voorlichtingsactiviteiten

Op 8 november 2014 en 7 maart 2015 organiseert de Universiteit Leiden Open Dagen. Op verschillende locaties in de stad zijn de opleidingen aanwezig om presentaties te geven. Tijdens deze Open Dag mag elke studiekiezer met 1 ouder of begeleider 3 presentaties bezoeken. Ook kunt u met uw kind naar de centrale informatiemarkt in de Pieterskerk waar alle opleidingen staan met een stand. Ga hier in gesprek met studieadviseurs, docenten en studenten en neem brochuremateriaal mee. Op de informatiemarkt zijn beide ouders of meerdere begeleiders welkom met hun kind mee te oriënteren.  

Meer over de voorlichtingsactiviteiten van Universiteit Leiden

 
Laatst Gewijzigd: 18-07-2014