Informatie voor ouders

Uw zoon of dochter heeft de stap gezet of gaat de stap zetten van school naar universiteit. Deze site biedt u als ouders informatie over studeren in Leiden.

Het is een belangrijke en voor velen ook nieuwe stap naar groei, academische ontwikkeling en zelfstandigheid. Deze informatie voor ouders is een aanvulling op de specifieke pagina’s voor aankomende studenten. Met deze speciale informatie voor ouders kunt u een rol spelen in het studiekeuzeproces van uw zoon of dochter, zodat deze komende jaren een waardevolle en mooie tijd aan de universiteit heeft.

Scholieren kiezen in eerste instantie hun studie zelf op basis van hun eigen interesses, ervaringen en wensen. Tegelijkertijd neemt de betrokkenheid van ouders bij de keuze van de studie van hun kinderen toe. Dat blijkt bijvoorbeeld uit de opkomst van ouders op voorlichtingsactiviteiten die de universiteit in het kader van de werving van studenten organiseert. Bovendien zijn er tal van onderwerpen die voor ouders van extra belang zijn: de financiële aspecten van het studeren, huisvesting, veiligheid enz.


 
Laatst Gewijzigd: 19-03-2014