Schoolbezoeken, gastlessen en Freezing Physics

Er zijn verschillende mogelijkheden om de universiteit bij uw klas langs te laten komen.

Voorlichtingsteam

Wilt u op uw school een voorlichting over een bepaalde bacheloropleiding of over studeren in het algemeen? Wij helpen graag mee met het studiekeuzetraject van uw school, zodat uw scholieren de juiste informatie krijgen om een studiekeuze te maken die het beste bij hen past. U kunt kiezen uit de volgende onderdelen:

Inhoudelijke presentatie over een opleiding
In deze voorlichting geeft een student op uw school een presentatie over de inhoud en de opbouw van zijn/haar opleiding, aangevuld met eigen ervaringen. Voor elk van onze 48 bacheloropleidingen is een presentatie beschikbaar. Deze voorlichting is vooral geschikt voor informatiemiddagen of -avonden waarin verschillende studierichtingen onder de aandacht worden gebracht

Informatiestand op een informatiemarkt
Voor deze voorlichting komen 2 of meer studenten (afhankelijk van het aantal bezoekers) met informatiemateriaal naar uw markt. Hier lichten zij het voorlichtingsmateriaal toe en beantwoorden ze vragen van bezoekers.

Algemene presentatie over studeren en studentenleven
Voor de beginnende studiekiezers is er een presentatie ontwikkeld waarin we uitleggen wat studeren eigenlijk inhoudt. De student die de presentatie verzorgt gaat in op de verschillen tussen vwo/hbo en universiteit, legt begrippen als 'college', 'tentamens', 'bachelor-mastersysteem' uit en vertelt uit eigen ervaring hoe een studiedag er uitziet en wat het studentenleven omvat.


Freezing Physics: spetterende natuurkundeshow van RINO

Het bestaat uit enthousiaste natuur- en sterrenkundestudenten die hun plezier in de natuurwetenschappen graag met scholieren willen delen. Met een bus vol apparatuur rijden zij het hele land door om op scholen en evenementen spectaculaire proeven te doen en leerlingen de meest boeiende aspecten van de natuurkunde te laten zien.

Meer informatie en boekingen: www.stichtingrino.nl


Gastlessen

Tijdens een gastles verzorgt een universitaire docent op school een les en laat de leerlingen kennismaken met de manier waarop er op de universiteit wordt gewerkt. 
NB: Een gastles is geen studievoorlichting. Hiervoor verwijzen we u naar de schoolbezoeken bovenaan deze pagina.

Meer informatie: www.aansluitingsprogramma.leidenuniv.nl


Bezoek aan het Anatomisch Museum

Het Anatomisch Museum van het Leids Universitair Medisch Centrum biedt leerlingen uit de bovenbouw van het middelbaar onderwijs de unieke kans te ontdekken hoe het menselijk lichaam in elkaar steekt. Daarnaast kan de tentoonstelling duidelijk maken of een opleiding in de medische sector hen aanspreekt.

Tijdens een bezoek aan het modern ingerichte museum kunnen de scholieren ruim 800 preparaten en modellen van het menselijk lichaam bekijken. Op de begane grond zijn vijf vitrines ingericht rond het thema ‘Gezond en ziek’. Elke vitrine vertegenwoordigt een specifieke levensfase van de mens en bevat gezonde preparaten en preparaten met lichamelijke afwijkingen. Op de eerste verdieping van het museum zijn een skelettenvitrine en unieke preparaten en modellen te bezichtigen. 

Het museum is op aanvraag toegankelijk op werkdagen van 9.00-17.00 uur. De maximale groepsgrootte is 25 personen. Toegang is gratis. Zie de website voor meer informatie. U kunt ook een e-mail sturen naar museumcommissie@lumc.nl.


Laatst Gewijzigd: 30-09-2014