De 8 stappen van het Leids Studiesysteem

Wie kiest voor een studie aan de Universiteit Leiden, krijgt goede begeleiding bij de studiekeuze én tijdens de studie. Om de studie succesvol af te ronden is het van belang dat leerlingen zich eerst zo volledig mogelijk oriënteren op en verdiepen in hun studiekeuze. Bekijk alle acht stappen van het Leids Studiesysteem.

1) Oriënteren

Welke studies spreken aan? Leerlingen kunnen zich oriënteren door de testen te doen op leiden.studiekeuzeplein.nl en op een Open Dag te luisteren naar presentaties en te praten met studenten en studieadviseurs. Zo krijgen ze antwoord op vragen als: Hoe steekt de opleiding in elkaar? Waarom zou je voor deze opleiding aan de Universiteit Leiden kiezen? Wat kun je ermee worden? Is deze opleiding voor jou een goede keuze?


2) Verdiepen

Enthousiast over een studie? Leerlingen kunnen zich dan verder verdiepen in de studie van hun keuze. Ze kunnen komen kijken op locatie, sfeer proeven, en erachter komen wat de studie echt inhoudt. Het eerste jaar, de moeilijkste vakken, specialisaties, masters – ze ontdekken dit op een verdiepingsactiviteit. We bieden facultaire open dagen aan, proefstuderen, aansluitingsmodules en meeloopdagen.

Vervolgstappen: van 3) aanmelden tot 8) studieplan

Als leerlingen een studiekeuze hebben gemaakt moeten zij zich voor 1 mei aanmelden voor een studie op Studilink. Vervolgens krijgen zij een vragenlijst toegestuurd, die hun ondersteunt bij een bewuste studiekeuze.
Bekijk alle 8 stappen van het Leids Studiesysteem voor meer informatie.

Laatst Gewijzigd: 10-01-2014