Informatica en Economie in Den Haag

Informatica en Economie is de eerste bachelorstudie van de Faculteit Wiskunde en Natuurwetenschappen die gevestigd is in de tweede vestigingsstad van de Universiteit Leiden, namelijk in Den Haag. Vanaf dit collegejaar wordt er ook dagonderwijs aangeboden op de nieuwe, unieke locatie Stichthage boven station Den Haag Centraal.    

Introductiedagen Informatica en Economie

Van 1 tot en met 3 september vonden de introductiedagen voor de opleiding Informatica en Economie plaats. De introductiedagen stonden in het teken van het met elkaar kennismaken en om kennis te maken met de drie steden waaraan de opleiding is verbonden: Leiden, Den Haag en Rotterdam.


Nieuwe locatie: Stichthage boven station Den Haag Centraal

Voor de studenten is deze locatie een uitkomst, omdat zij 40% van hun vakken aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam volgen. De studie Informatica en Economie heeft het zwaartepunt liggen op de Informaticavakken. Studenten volgen de Informaticavakken aan Campus Den Haag. Informatica en Economie is officieel nog een specialisatie van de bachelor Informatica, waarbij er veel aandacht is voor de Economievakken. De studenten schuiven aan bij het reguliere Economie-onderwijs van de Erasmus School of Economics. Dit maakt de studie behoorlijk pittig en tegelijkertijd zeer nuttig. Studenten ontwikkelen zo expertise op beide vakgebieden en dit is dan ook de kracht van de opleiding. Hiermee wordt ingespeeld op een dringende vraag vanuit de arbeidsmarkt: Informatici met aanzienlijke kennis van bedrijfskundige processen.


Voor wie is Informatica en Economie geschikt?

De opleiding is geschikt voor scholieren met het profeil Natuur en Techniek of het profiel Economie en Maatschappij aangevuld met Wiskunde B. Meer informatie op studereninleiden.nl.

 

Laatst Gewijzigd: 07-10-2010