Activiteitenagenda

Een overzicht van alle activiteiten van de Universiteit Leiden voor scholieren, decanen en docenten.

Oriënteren

Open Dagen: 8 november 2014 & 7 maart 2015
Oriënterende studiekiezers zijn welkom op de Open Dag. Op verschillende locaties in de binnenstad kun je opleidingspresentaties van alle bacheloropleidingen volgen. Er is ook een informatiemarkt met alle opleidingen en stands met informatie over inschrijving, studiefinanciering, op kamers wonen, verenigingen en studentenvoorzieningen. Er is volop gelegenheid om in gesprek te gaan met studentvoorlichters, docenten en studieadviseurs. Aanmelding voor de Open Dag is mogelijk een paar weken voor aanvang via opendageninleiden.nl  

Verdiepen

Proefstuderen, Online Proefstuderen & Meelopen
Wie wil ontdekken of een studie echt bij hen past, komt Proefstuderen. Proefstuderen is een dag echt studeren: de leerlingen maken huiswerk en wonen een college of practicum bij. In de maanden november, febuari, maart en april vindt Proefstuderen plaats. Een paar weken voor aanvang verschijnen de programma's online op opendageninleiden.nl, inclusief de mogelijkheid tot aanmelden.

Online Proefstuderen
Online Proefstuderen is voor aanstaande studenten die alvast kennis willen maken met de studie. Zij studeren via internet en worden begeleid door een docent van de universiteit. De punten tellen mee voor school.

Meeloopdagen
Tijdens een meeloopdag volgt de studiekiezer een echt college, krijgt hij of zij een rondleiding door het gebouw van de opleiding en kun de mogelijkheid vragen te stellen aan studenten. Op deze manier krijgt de studiekiezer een goed beeld van de opleiding en maakt hij of zij kennis met de dagelijkse praktijk van het studeren aan de Universiteit Leiden.

Laatst Gewijzigd: 17-07-2014