Anders studeren aan de Universiteit Leiden

Deeltijdonderwijs
Verschillende opleidingen aan de Universiteit Leiden worden zowel in voltijd als in deeltijd aangeboden. Een deeltijdstudent doorloopt hetzelfde curriculum als een voltijdstudent, maar wel in een lager tempo. Het kost doorgaans 6 à 7 jaar om een deeltijdstudie af te ronden.

Cursussen voor geïnteresseerden
Voor iedereen die vakken of cursussen aan de Leidse universiteit wil volgen zijn er diverse mogelijkheden: contract- en aanschuifonderwijs, HOVO, Studium Generale... Lees hier meer over de verschillende opties.

Faculteit Campus Den Haag
De Universiteit Leiden heeft een faculteit in Den Haag. De opleidingen en cursussen aan Faculteit Campus Den Haag richten zich met name op professionals, die al een tijd in een bepaald vakgebied werkzaam zijn en hun vakkennis willen vergroten.

Lerarenopleiding
De lerarenopleiding is een wetenschappelijke beroepsopleiding waarin theorie en praktijk gecombineerd worden. Na uw bacheloropleiding kunt u doorgaan om eerstegraads docent te worden.

Verkorte programma's voor hbo'ers

Voor hbo'ers bestaat er soms de mogelijkheid om een verkorte bacheloropleiding te volgen of om toegang te krijgen tot een masteropleiding.

Laatst Gewijzigd: 19-02-2015