Academische Pabo nu ook in Den Haag

Universiteit Leiden en Hogeschool INHolland Den Haag beginnen per 1 september samen de Academische Pabo Den Haag. Dit is een combinatie van de bacheloropleiding Leraar Basisonderwijs (Pabo) en de bacheloropleiding Pedagogische Wetenschappen.

Onderwijs aan beide instellingen

Deze opleiding is bedoeld voor studenten met een vwo-diploma of een hbo-propedeuse. De studenten volgen onderwijs aan de hogeschool en op Campus Den Haag, de Haagse vestiging van de Universiteit Leiden. In het programma staat de combinatie van theorie en praktijk centraal.


Twee diploma's

Op de Academische Pabo leren studenten het functioneren van leerlingen analyseren, begrijpen en begeleiden vanuit een wetenschappelijke achtergrond. Daarnaast leren ze gefundeerd advies geven over mogelijke oplossingen voor problemen van leerlingen op of buiten school. Studenten die de Academische Pabo hebben afgerond, hebben wat extra’s in huis. Ze zijn uitstekend opgeleide leerkrachten en beschikken daarnaast over theoretische en onderzoeksmatige kennis over opvoeden en leren én een academisch werk- en denkniveau. Na vier jaar flink studeren ontvangen ze twee bachelordiploma’s: een van Hogeschool INHolland (Leraar Basisonderwijs) en een van de Universiteit Leiden (Pedagogische Wetenschappen).

Meer informatie en aanmelden

Kijk voor meer informatie over het programma van de Academische Pabo op de website Studeren in Leiden.

Laatst Gewijzigd: 30-03-2010